Tvrtka Vu Creator prirodni je slijed poduzetničkih želja vlasnika i direktora Josipa Salaića iz Tovarnika, kao i njegovog poduzetničkog djelovanja dugog više od deset godina, još kada je kao mladi kao dijete prema vlastitim zamislima krenuo po prvi puta oblikovati drvo i izrađivati različite kreacije od drveta. U svom imenu Vu Creator simbolično povezuje ime grada Vukovar, grad kojemu pripada, te asocira i na englesku riječ wood (drvo) uz inačicu creator što na latinskom znači stvoritelj, onaj koji nešto stvara.

Vu Creator, od prvog dana svog osnutka, želi i nastoji ponuditi kupcima nešto drugačije, što se ne nudi na hrvatskom i inozemnom tržištu, a odiše kreativnošću, inovativnošću trajnosti proizvoda i odgovornim pristupom prema prirodi. Svojim proizvodima nastojimo kupcima donijeti dio prirode u vlastite domove i u vlastite živote uz cijelo obilje plastike i ostalih umjetnih materijala kojima se danas izrađuju igračke, ukrasi ili namještaj.

Proizvodi tvrtke Vu Creator nose imperativ jednostavnosti, ekološki prihvatljivih, dugotrajni i nadasve persolaniziranih – tj. izrađenih po želji i idejama naših kupaca. Ne radimo s umjetnim i lijepljenim materijalima, a ideje nalazimo svugdje u prirodi oko nas, jer sve što oko vidi, može ruka pretvoriti u zanimljiv i koristan proizvod. Najveća inspiracija koju Vu Creator ima su upravo sami kupci, jer svatko ima drugačiji ukus i želje, ali i izvrsne ideje, a to je izvrsna pomoć do konačne kreacije u drvetu.